Sep 24 2009

O blogu in avtorjih

Objavil BlogHistoria

blogHistoria je medmrežni prostor za vse ljubitelje zgodovine, pomožnih in sorodnih zgodovinskih ved! Tu bomo avtorji skušali potešiti vašo radovednost glede vseh novic s področja zgodovinopisja, vas skušali informirati glede zanimivih knjižnih izdaj, prihajajočih in preteklih okroglih mizah, razstavah, predstavitvah in predavanjih. Hkrati pa vas bomo poskušali kratkočasiti z zanimivimi zgodbami iz preteklosti in vas zabavati z različnimi rubrikami.    Avtorji: * Kornelija Ajlec, uni. dipl. zgodovinarka * Peter Mikša, uni. dipl. zgodovinar * Primož Tanko, absolvent zgodovine in primerjalne književnosti Oblikovna podpora:  *Cita Turk
 • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “O blogu in avtorjih”

 1.   Greta Vanlinden Šimunič - 24.04.2010 23:26

  Pozdravljeni,

  Zanimajo me kostumi, obleke iz l.1900-1910. Kam se lahko obrnem za informacije ?

  Lep pozdrav

 2.   BlogHistoria - 25.04.2010 11:32

  Mislim, da bi vam pri tem vprašanju najlažje pomagali v Slovenskem etnografskem muzeju. Tam bi tudi najlažje pridbili literaturo, pa tudi v knjižnici Filozofske fakultete oddelka za Etnologijo (Zavetiška 5, Ljubljana). Kar se tiče literature, vam na prvi pogled predlagam: - Marija Makarovič, Slovenska kmečka noša v 19. in v prvi polovici 20. stoletja : razstava v Slovenskem etnografskem muzeju. Ljubljana : Slovenski etnografski muzej, 1966 (16 strani) - Tanja Tomažič, Ljubljana po predzadnji modi : o krojačih, šiviljah, modistkah in njihovem delu v letih pred prvo svetovno vojno do začetka druge. Ljubljana : Slovenski etnografski muzej, 1983 (53 strani).

  Lep pozdrav, Kornelija

 3.   Dreammer - 29.07.2010 23:56

  Živjo! Tudi mene zanimata zgodovina in še bolj arheologija – konkretno Kelti. Sem rekonstrukcionist njihove materialne kulture, orientiram pa se najbolja n konec drugega in začetek prvega stol. pr. n. št. v prostoru Novega mesta. V Avstriji sem član takšne profesionalne rekonstrukcijske skupine Boii Pannonia; v Sloveniji pa žal še nisem našel podobnih somišljenikov, ki bi jih keltska rekonstrukcija zanimala na znanstvenem in ne na ezoterično-pravljičnem nivoju. Lep pozdrav! Jože B.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !